torsdag 6 oktober 2011

Hysteri kring mat och barn.

Läste en tråd på familjeliv, där en mamma var jättearg på sin kompis då hon tyckte att frukosten hon gav sina barn inte höll måttet. Och hon ville inte låta hennes son sova över där, eftersom hon tyckte frukosten var skit och inte skulle hålla måttet.

Kompisen gav sina barn frukost så som flingor, vitt bröd med marmelad och ett glas oboy.
Hon tyckte detta var förfärligt, och undrade hur man kunde göra så ont emot sina barn, när hon själv faktiskt bakade eget rågbröd eller knökade barnen fulla med fullkornsbröd - som faktiskt inte är så jättemycket bättre. Vad har dom sagt, att det är ca 15 sockerbitar i mörkt bröd?

Visst kanske det är mycket socker i flingor, bröd med marmelad och oboy - men vi överlevde ju vår uppväxt?

Som många hade kommenterat i tråden, och som jag kan instämma med, är att det är bättre att barnen äter sig mätta än inte äter alls. En mamma skrev också att hon vore superlycklig i fall hennes dotter kunde äta frukost, om då bara en marmeladmacka och ett glas oboy.

Stress och oro över näringsintaget kan ju inte heller vara bra, och det är kanske det som är farligaste i längden - inte en rostad smörgås!

Vad ska man ge sina barn till frukost, så att det ska vara godkänt?
Här varierar vi oss efter barnens tycke. Att tvinga i dom nåt vi vet att dom inte tycker om, ger bara uppskov till en dålig matsituation och som kan leda till att barnen inte vill äta alls.

1 kommentar:

  1. Oj oj oj... Känsligt ämne! Själv är jag en riktig frukostmänniska..Enda gången på dygnet jag är riktigt hungrig! Äldste sonen är likadan, det blir gröt, mackor, ägg och juice...
    Mellan sonen får vi med nöd o näppe i lite oboy med havremjölk. minstingen äter lite av allt och flera gånger.. Börjar med fullkornsvälling.
    Eftersom vi har ett barn med multifödoämnes allergier och absolut 0 i matlust, så har vi nog en annan syn på mat än andra kanske har...
    Vi är glada bara han äter något alls vissa dagar!

    Oboy är guld här hemma! Det stannar dessutom i hans mage vilket väldigt lite gör på morgonen...

    SvaraRadera