lördag 30 april 2011

Emmas köttfärslimpa med rosmarinsås.

En god köttfärslimpa som var populär, speciellt hos sonen ;)

500 g köttfärs
1,5 dl mjölk
½ dl ströbröd ( äter ni enligt LCHF, uteslut mjölk och ströbröd och blanda i grädde till en jämn smet)
1 ägg
Lökpulver
Svartpeppar
Salt

Fyllning:
Philadelphiaost
Konserverade grönsaker (ärtor och morötter)


Sås:
2 dl grädde
2½ dl mjölk
1 msk köttbuljong
1 tsk rosmarin
Svartpeppar

Blanda mjölk och ströbröd, låt stelna.
Blanda i det i köttfärsen tillsammans med ägg, salt, svartpeppar och lökpulver.

Lägg i en ugnssäker form och gör en skåra i mitten. Bre osten i skåran och häll över de konserverade grönsakerna. Forma köttfärsen till en limpa och dölj grönsakerna.

Lägg på några bitar smör ovanpå limpan och ringla över lite kantarellfond över. Sätt in i mitten av ugnen (200 grader) i 45 minuter.

Skala och koka potatis.

Såsen kan du antingen göra från grunden med smör och 2 msk mjöl och sedan 4,5 dl vätska, eller reda av den med maizena.
Jag valde göra med maizena för bekvämlighetens skull idag!

Så jag kokade upp grädde, mjölk, köttbuljong, rosmarin och svartpeppar och redde sedan av till en ganska tunn sås.

Alla smaker gifte sig med varandra, bon apetit! Gör gött med husmanskost! :-)

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det låter! Detta ska vi testa :) Kram!

    SvaraRadera