söndag 19 juni 2011

Utredningen börjar imorgon!

Nu, efter 2,5 år med feber och sjukdomar varje månad, så ska vi påbörja en utredning för Jacob. Nu det senaste har han haft feber med jämna intervaller på ca 21 dagar där symtom är svullna körtlar i hals, mage m.m och hög feber i ca 4-7 dagar.

Ingenting har hittats på proverna som dom tagit, och inte heller CRPn är förhöjd. Sist gång var den till o med på 4 (allt under 8 är bra).

Så idag när han fick feber igen, så ringde jag till 1177 och fick tala med världens underbaraste sjuksköterska som förstod att någonting måste göras, så hon ringde till barnjouren för att få in oss direkt. Åkte då in till Näl och blev uppropade direkt och hänvisade till barn.
Där fick jag ta febern på Jacob, o den hade gått ned till 38 grader. Han hade fått Ipren 1 timme innan. Av sjuksköterskan som var inne, fick han både glass och saft utav.

Sen kom denne underbara barnläkaren och hälsade på mig och Jacob, o Jacob började ivrigt berätta om när han blev stucken av en geting igår och läkaren berömde Jacob för att han var så duktig. Jacob vart jätteglad :)

Läkaren sa det att han var röd på halsmandlarna, dom var förstorade och han hade blåsor i munnen, och det var där vi kom in på att han tyckte att Jacob uppfyllde alla kriterier för Periodisk Feber.

Det var som en sten lättade från hjärtat, för det var så skönt att höra. Någonting att ta på, någonting som kommer att utredas på riktigt, någonting som kanske gör att vår son snart får vara frisk mer än två veckor i stöten.

Så imorgon ska vi in till barnmottagningen för provtagning, och förhoppningsvis lite mer information om vad som kommer att hända.

85% av alla som har periodisk feber blir bra genom att ta bort halsmandlarna, så vi får se vad dom kommer fram till efter alla dessa prover som kommer att göras.
Känns som varken jag eller Jacob kommer vilja sätta foten på sjukhuset igen efter att allt är klart. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar