torsdag 19 maj 2011

Att köpa sig en bostad.

Att köpa sig ett hus nu med dom nya reglerna försvårar en hel del, man kan tro att bo i hus, det är till för de rika. :P

I alla fall bygga ett hus, puh!

Har varit inne hos banken idag och startat upp ett bosparande, en del läggs på ett bankkonto som vi inte kan röra på internetbanken, sen andra delen har vi lagt på ett fondsparande med mediumrisk.

För att kunna bygga ett hus om 3 år på ca 2 miljoner kr, krävs en egen insats på 300.000 kr!
En del kan man låna upp på medlemslånet, och en del får vi från försäljningen.

Om jag får jobb, så klarar vi av gränsen på 300.000 inklusive att höja medlemslånet och förtjänsten på vår bostadsrätt, annars är det långt ifrån. :P

Om två år, om vi har ett realistiskt sparande, så kan vi få ett hus på 1-1,3 miljoner i alla fall, men då kan vi ju tyvärr inte bygga. Men antar att det finns en hel del fina hus här i grästorp för det priset. :-) Och två år känns inte jättelångt bort!

Ja, vi får se hur det blir.. Drömmen hade varit att fått bygga hus, men då ska ju allting klaffa också och man ska orka väääääänta!
Tycker dom nya reglerna suger lite faktiskt..

6 kommentarer:

  1. Vilken bra och klok plan ni har lagt upp! Att hitta ett hus i den prisklassen om två år lär ju inte vara några problem. Däremot så blir det svårt att bygga ett hus för två miljoner, om det ska vara ett bra hus. Mer realistisk prislapp är tre miljoner, vi har kollat en hel del på det.
    Lycka till med sparandet!
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  2. Ja, 2,5 miljon har vi räknat med för ett hus. Huset i sig är från fiskarhedens villan o det skulle kosta 780.000 kr och sen tillkommer ju markarbete, tomt m.m, så då kan man ju lägga på säkert 1,5 miljoner för att få det som man vill.

    SvaraRadera
  3. Fiskarheden har väldigt fina hus, men om jag förstått rätt så är dom priserna för byggsats, så sen tillkommer väl arbetskostnad?

    SvaraRadera
  4. Dom bygger med stommar vet jag, skulle få en offert för totalkostnaden med alla arbetskostnader, tomt, shackt och markarbete osv. Så det kan ju bli spännande o se :)

    SvaraRadera
  5. Ja, det blir spännande! :-)

    SvaraRadera
  6. Hej Emma... ny adress; hmmfunderar.wordpress.com
    vet ej om jag fortsätter blogga... men kommer att kika in där iallafall för att hitta mina gamla favoriter..
    Kramar, Hanna

    SvaraRadera